Voor het Primair Onderwijs heb ik een aantal lesbrieven geschreven. Deze lesbrieven kunnen gebruikt worden als aanvulling op het lesplan of bij speciale projecten. Ze bevatten lessen voor de verschillende groepen met duidelijke info en foto’s voor de leerkracht.

 
 
1. Iedereen is een kunstenaar: Picasso
Picasso


Met Project Picasso maken kinderen spelenderwijs kennis met deze beroemde kunstenaar. Door zijn kunst te beschouwen ontstaat bij de kinderen verwondering, gaat de fantasie werken en laten zij zich inspireren. Na het beschouwen maken de kinderen natuurlijk zelf een kunstwerk!

Project Picasso bestaat uit 7 lessen voor iedere groep van de basisschool (groep 1 t/m 8)

 

Klik hier voor meer informatie. 

 

 

 


2. Iedereen is een kunstenaar: Matisse
Matisse
 
Met Project Matisse maken kinderen spelenderwijs kennis met deze beroemde kunstenaar. Door zijn kunst te beschouwen ontstaat bij de kinderen verwondering, gaat de fantasie werken en laten zij zich inspireren. Na het beschouwen maken de kinderen natuurlijk zelf een kunstwerk!

Project Matisse bestaat uit 9 lessen voor iedere groep van de basisschool (groep 1 t/m 8).

 

Klik hier voor meer informatie.

 

 

3. Beken kleur
Kleur


Een ontzettend leuk project voor de hele basisschool! Van groep 1 tot en met groep 8 wordt er gewerkt met het thema: kleur. Het project bevat zelfs een les voor de plusklas. Dit schoolproject bevat niet alleen teken- en knutselopdrachten maar ook gedichten, liedjes en informatieve lessen.

 
 

Klik hier voor meer informatie.

 


4. Sprookjes, sagen en legenden.
Sprookes

Een vertel- luister- en doe project voor de hele school. In alle groepen wordt aan hetzelfde thema gewerkt. Kernwoorden zijn: verwondering, taal, cultuur, creativiteit, filosoferen, begrip en waardering voor andere culturen.

 

Klik hier voor meer informatie.

 
 
 
 
 
 
 

5. Leesbevordering a.d.h.v. het boek 'Dierenvriendjes'
Dierenvriendjes kaft
 
Leesbevordering voor groep 1 t/m 6 van de basisschool. Bij de lesbrief krijgt u automatisch het boek ‘Dierenvriendjes’ cadeau. De opdrachten zijn gevarieerd en omvatten o.a. dans/drama, spreken, stellen, SEO, rijmen en creatieve activiteiten.
 
 

Klik hier voor meer informatie.

 
 
 
 
 

6. Prentenboek "Dierenvriendjes"
Nijlpaard
 
Dit vrolijke kinderboek: ”Dierenvriendjes” gemaakt door José Schenk, gaat over bijzondere vriendschappen tussen dieren. Deze dieren zijn maatjes zijn door dik en dun, ondanks hun vele onderlinge verschillen.
 
 
 

Klik hier voor meer informatie.